Najjednoduchší silvestrovský punč a obľúbené horúce drinky!

Ako sa zahriať počas chladnej silvestrovskej noci? Pripravte pre seba a svojich milovaných horúce nápoje s alkoholu aj bez neho. Presne tak, ako ich máte radi.

vianocny_punc(13)

 

Najlepší punč za pár minút: alko aj nealko verzia

Ak máte medzi ľuďmi, s ktorými trávite sviatky, abstinentov, určite ich potešíte tým, že váš silvestrovský punč môžu piť bez problémov. Ako ho pripravíte? Úplne jednoducho.

vianocny_punc(11) vianocny_punc(10)

Potrebovať budete:

- Dobrý ovocný čaj – voňavý je napríklad višňový, malinový

- Pomarančový džús

- Balíček korenín na punč alebo varené víno (vystačí na pol litra punču)

- Vanilkový cukor

- Hnedý alebo biely cukor

- Celú škoricu, badián

- Chemicky neošetrený citrón a pomaranč (môžete vynechať)

vianocny_punc(2)

Ako prvé nechajte zovrieť vodu a uvarte silný čaj, ideálne podľa návodu na vrecúšku. Získate tak krásnu vôňu, aj chuť. Do uvareného čaju vylejte džús v pomere 2:1 (čaj, džús) a pridajte korenie na punč, vanilkový cukor, klasický cukor podľa chuti, celú škoricu a badián. Zmes by mala trošku prebublať, čím dlhšie budú koreniny v punči, tým voňavejší bude.

Hotový horúci punč servírujte do pohárov. Pre tých, ktorí si ho želajú s alkoholom prilejte alkohol. Hodiť sa bude rum, cherry, dobrá domáca griotka, kvalitná vodka, Bacardi, portské víno alebo tiež obyčajné červené víno, ktoré ale bude potrebné zohriať.

vianocny_punc(12)

Mohlo by vás zaujímať:

Najlepšie vianočné dobroty, ktoré zmiznú ešte za horúca

 

Bombardino

Recept na Bombardino asi poznáte, no pre tých, ktorí majú radi sladkosti, ho radi zopakujeme.

bombardino3

Potrebovať budete:

- Vaječný koňak

- Kondenzované alebo obyčajné mlieko

- Alkohol – rum, koňak, brandy ALEBO kávu

- Šľahačku

Aj tento recept je veľmi jednoduchý a môžete ho urobiť len tak „od oka“. Na jednu dávku budete potrebovať 1dcl mlieka, 0,4 dcl vaječného koňaku, 0,4 dcl alkoholu podľa chuti alebo rovnaké množstvo kávy.

bombardino

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a zohrejeme nad miernym plameňom. Bombardino nesmie vrieť, iba byť dostatočne teplé, aby nás počas silvestrovskej noci zahrialo. Hotový nápoj vlejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou.

 

Horúca čokoláda, čo pošteklí chuťové poháriky

Doprajte si poriadnu dávku jemnej krémovej horúcej čokolády, ktorá poteší malých aj veľkých. Tajomstvo sa ukrýva v pudingu. Neveríte? Vyskúšajte tento recept.

horuca_cokolada(3) horuca_cokolada(4)

Potrebovať budete:

- Liter mlieka

- Jeden pudingový prášok čokoládový

- 200g čokolády

- Polievková lyžica kvalitného kakaa

- Pol plechovky kondenzované mlieka – môže byť karamelové alebo čokoládové

- Šľahačka, cukríky marshmallow pre tých najmenších

vianocny_punc(8)

V malej časti mlieka rozmiešame pudingový prášok, zvyšok mlieka postupne zohrievame v hrnci. Pridáme rozmiešaný puding, 200 gramov čokolády, preosiate kakao a nakoniec kondenzované mlieko. Čokoládu varíme tak, aby postupne hustla a všetky ingrediencie sa spojili.

Po odstavení môžete horúcu čokoládu servírovať do šálok a ozdobiť šľahačkou a cukríkmi marshmallow. Pre tých odváženejších môžete do čokolády pridať čili alebo pohárik ochuteného rumu.

vianocny_punc(4)

Prečítajte si tiež:

Najlepšie vianočné dobroty, ktoré zmiznú ešte za horúca

5 osvedčených rád, ako nepribrať cez vianočné sviatky

Ako ozdobiť vianočný stromček: Robíte to správne?

Cvičenie doma: Týchto 5 cvikov s vlastnou váhou vás dostanú do formy

Čo o vás prezradí váš vianočný stromček

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.